wie zijn wij

tineke renes

In 1990 ben ik de praktijk 'tineke renes oefentherapie voor kinderen' gestart. Met veel plezier werk ik als kinderoefentherapeut en praktijkhouder. Ik doe diagnostiek en geef individuele begeleiding. Het blijft een uitdaging om kinderen het plezier in bewegen te geven en vaak het zelfvertrouwen te zien groeien.

Daarnaast waarborg en verbeter ik de kwaliteit van de zorg en steek ik graag veel energie in samenwerking met collega’s en coaching van (kinder)oefentherapeuten in opleiding binnen onze praktijk. Mijn visie is dat we door samenwerking en goede communicatie grotere hoogtes kunnen bereiken. Zo heb ik ook veel contact met huisartsen, scholen en logopedisten. Door de samenwerking op te zoeken, waarbij het kind centraal staat, blijft de kwaliteit van zorg hoog en kunnen we écht iets bereiken.

janneke jonker

Sinds 2007 ben ik werkzaam als kinderoefentherapeut Cesar en medepraktijkhouder in deze praktijk. Ik doe diagnostiek, individuele behandelingen, groepslessen, begeleiding bij sensorische prikkelinformatieverwerkingsproblemen en de zorg voor de allerjongste kinderen van 0-2 jaar.

Dit gevarieerde takenpakket, samen met mijn functies als gastdocent bij de Hogeschool Utrecht en bestuurslid bij het Platform Kinderoefentherapie, is uitdagend en inspirerend. Hierdoor ben ik, in combinatie met bij- en nascholing, als therapeut altijd in ontwikkeling. Het leuke aan het werk als kinderoefentherapeut vind ik dat je laagdrempelige zorg kan bieden door kinderen spelenderwijs iets te leren. Zeker ook door waardevolle samenwerking met scholen, ouders en andere paramedici kunnen we kinderen een stapje verder helpen in hun ontwikkeling.

jonne veldmeijer

In 2014 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als oefentherapeut Cesar en gestart in deze praktijk. Met mijn voorgaande sportopleiding CIOS (2009) en vervolg post HBO specialisatie kinderoefentherapie (2016) kan ik met veel kennis en kunde de kinderen in de basisschool en middelbare schoolleeftijd in deze praktijk begeleiden. Ik zie het als een uitdaging om kinderen van alle niveaus te leren over hun houding en het bewegen. Het blijft zo waardevol om een kind verder te kunnen helpen in hun (motorische) ontwikkeling.

Ook geef ik met veel plezier groepslessen aan kinderen in de basisschoolleeftijd, hierin vind ik de perfecte combinatie om mijn passie voor sport en bewegen over te brengen op kinderen.

jamilla van wijk

In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als Oefentherapeut Cesar. Ik ben momenteel bezig om via masterclasses en gespecificeerde cursussen over kinderen en de motoriek, kinderoefentherapeut te worden. Met mijn kennis, enthousiasme en sportiviteit (ik tennis graag) kan ik kinderen in de basisschool en middelbare schoolleeftijd in deze praktijk spelenderwijs begeleiden. Ik geef individuele behandelingen én groepslessen.

Het mooie aan het werk vind ik dat je een kind ziet ontwikkelen en dat het niet alleen kan helpen in zijn motorische, maar ook in de sociale ontwikkeling. Het geeft elke keer weer voldoening om een kind zo te zien groeien en het met een lach de deur uit loopt.

Binnen de praktijk is er enkele dagen van de week een stagiaire van de Hogeschool Utrecht of Amsterdam